Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J63a27n 52J15í90l85e71k

28. 8. 2013 8:04

.... a určitě se nevydali krást proto, aby si mohli zahrát....

Tahle věta mě skutečně pobavila, svědčí o znalosti autorky, problematiky gamblingu. Hazardní hráč okrade, blízké i vzdálené okolí a dokonce i se zbraní v ruce, aby si skutečně mohl zahrát. :-)

3 1
možnosti

J18a86n 34J23í17l19e47k

28. 8. 2013 8:00

Možná by si autorka měla vzít jednoho hazardního hráče, pak by pochopila, co znamená herna v okolí, co znamená exekuce, milionové nesplatitelné dluhy. Ne uzavřením heren se nikdo nevyléčí, on se totiž nikdo už pak nevýléčí, jen se zastaví tou abstinencí závislost. Ale uzavřením herny se sníží riziko dalších závislostí. Jinak jsem profesionální terapeut, který by chtěl mít ty peníze, co jeho klienti na hazardní hře prohráli za těch dvacet let, co s nimi pracuji. Dokonce jedno procento z té částky by zajistilo mne i moje děti, do konce jejich života.

Jinak, hazardní hráč, je skutečně velmi bezohledná kategorie jedinců a čím méně heren, tím méně hazardních hráčů a tím méně neštastných lidí kolem nich. Zatáhnou do své závislosti klidně celo rodinu, blízkoum, vzdálenou a i své kamarady.

Pro zájemce, jeden z dílů, o závislosti na hazardních hrách, který jsem před třemi lety natočil pro ČT. A to co tam uvidíte, není zas až tak neobvyklé. Takže stačí si jen promyslet, jaké škody jsou větší.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10214732147-ze-zavislosti-do-nezavislosti/video/

2 1
možnosti

Zrovna ona moc dobře ví,co to jsou milionové dluhy. !!

0 1
možnosti

Je to stejné jako s prohibicí v USA - zákazem to nezmizí, jen se to přesune do ilegality a naváže se na to organizovaný zločin.

1 1
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 651x
Jarmila Novotná