Regulace hazardního hraní podle premiéra Sobotky

10. 11. 2015 5:40:00
Regulace hazardu se stala národním sportem, ve kterém se populističtí politici začali poměřovat s neomarxisty. Kdo víc, kdo rychleji, kdo lépe. V mezičase však jasně vede premiér Sobotka.

Jak napsalo pondělní Právo, představuje si předseda vlády herny a kasína bez židlí, alkoholu, cigaret, příjemné hudby. Zato neustálý pohled na hodiny, varování o škodlivosti hazardu, pomalejší přístroje a zvýšení ceny za hru v poměru k možnosti výhry. Tak vypadá jeho představa vládního akčního plánu boje proti hazardnímu hraní.

Nelze se ubránit otázkám, kde je hranice mezi regulací a šikanou? Kam až chtějí pachatelé dobra zajít, aby se jim povedlo úspěšně zlikvidovat celé jedno odvětví legálního loterního průmyslu? Jsou takové nápady známkou prosté neznalosti prostředí, které má být regulováno nebo se jedná o další likvidační záměr, kdyby náhodou nějaký podnik plánované daňové zatížení přežil? A urodil se tento nápad v hlavě našeho předsedy vlády nebo mu ho nakukal jeho poradce z řad aktivistů Svatopluk Bartík?
Nedovedu si představit, že bychom v legálním podniku upírali hostům možnost se posadit. Navštěvují nás i starší hosté, lidé invalidní, po úrazech...
Myslím si ale, že pan Sobotka i se svým poradcem mají příliš málo fantazie, jak hráčům pobyt v hernách znepříjemnit. Výkonného ředitele SPELOS, pana Vrzáně, napadlo, že by se v nich mohl permanentně odpařoval slzný plyn. Určitě by to bylo nejúčinnější, ale pak by zaměstnanci byli nuceni používat plynové masky a ty většině z nás nesluší. Navrhovala bych zavést fyzické tresty pro zákazníky, klečení na hrachu v povinných pauzách, či povinné vypracování zvláštních domácích úkolů bez kterého by jim nebyla umožněna hra. Např.: 100x opsat "Jsem nesvéprávný jedinec a pouze premiér a vláda to se mnou myslí dobře."
Také bych v létě zakázala v hernách používat klimatizaci a v zimních měsících by provozovatel byl povinen vhánět do podniku ledový vzduch. Obsluha by měla mít pod pokutou zákaz se na hosty usmívat, zato každých pět minut by měla být povinna hráče upozornit na čas a nevybíravým způsobem je posílat domů.
Nejzajímavější je však tento nápad: "...zvýšení ceny za hru v poměru k možnosti výhry..." Pak by bylo možná nejlepší, aby herny a kasína dostaly zákaz vyplácet výhry v hotovosti, ale mohly by je nahradit hodnotné věcné ceny: nejlépe nějaké vzdělávací pobyty či vstupenky na kulturní akce.
Celý tento vládní "akční plán" nelze vnímat jinak, než jako snahu o diskriminaci a ponižování nejen provozovatelů a zaměstnanců tohoto odvětví zábavního průmyslu (na ně se pořádá hon na čarodějnice již dlouho), ale už i jejich hostů.
Zajímalo by mě, co pana premiéra vede ke snaze vyhnat hráče z kamenných legálních heren a kasín na internet. Zvlášť když i podle národního protidrogového koordinátora je online hraní začíná být větším problém než hrací automaty, a je navíc dostupné i mladistvým.

Autor: Jarmila Novotná | úterý 10.11.2015 5:40 | karma článku: 13.30 | přečteno: 407x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 582 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
Počet článků 24 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 651
Jarmila Novotná

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...