Letní aktivita aktivistů

17. 08. 2014 22:10:00
S blížícími se komunálními volbami začínají aktivisté sdružení kolem Matěje Hollana a o.s. Občané proti hazardu ve svých útocích proti legálním loterním společnostem přitvrzovat. Jsou si velmi dobře vědomi, že pro většinu občanů je existence heren tím posledním, co je trápí a zajímá. Proto k samostatnému referendu prostě nepřijdou.

Jediní, koho tento uměle vytvořený a zpolitizovaný pseudoproblém zajímá, jsou sami aktivisté (deroucí se k moci),neschopní politici (strachující se o ztrátu vlivu) a potom zaměstnanci heren a kasín, kterým reálně hrozí ztráta práce a jejich rodinám zdroj obživy. Toto dokazuje i řada debat aktivistů s občany, které na toto téma pořádali po celé republice. Kdo se dostavil? Pokaždé tak tři, čtyři zastupitelé, hrstka aktivistů a plný sál zaměstnanců a provozovatelů heren a kasín. Nejspíš také proto od těchto panelových diskuzí hollanovci upustili. Ono dost dobře nelze lhát o problematice lidem, kteří ji sami důvěrně znají - takže obvykle sklízeli posměch.
Aktivisty slibovaná vlna a bouře referend také moc nevychází. Prozatím to vypadá jen na vlání babího léta. Ne všechny radnice se nechali frontou aktivního otravného dobra zastrašit - každý, kdo má jiný názor než-li oni, je automaticky v médiích označen za zaprodance "hazardu". Navíc se v plné nahotě ukazuje fakt, že v honbě za úspěchem jsou ochotni švindlovat. Nikdo mi nevymluví, že 30% neplatných podpisů pod peticí v Ústí bylo nedopatření... Spíš "kdosi" nepředpokládal důslednou kontrolu ze strany Úřadu. Podobné potíže mají i další místní petice, ačkoli ne tak markantní. Je to náhoda? (Mimochodem- ještě nikdy jsem neviděla hrací automat, který by podváděl!)
Hollanovcům je však nutna přičíst ke cti jejich disciplinovanost. Mně někdo zakázat prezentovat vlastní názor z důvodů vyššího zájmu, bude to mít opačný efekt. To ovšem neplatí pro pachatele dobra! Dokonce ani v tak bezvýznamných věcech, jako jsou debaty na Facebooku.
Již dávno začali blokovat přístup svým názorovým oponentům (na což mají pochopitelně nárok - jsou to jejich zájmové stránky) - otázkou je proč? Že by si byli vědomi chatrnosti a neobhajitelnosti svých argumentů? Nebo chtějí budit falešný dojem, že celá veřejnost stojí za nimi? Jenže tím se stali jejich stránky poněkud fádními. Možná právě proto začali někteří zapálení odpůrci heren debatovat na stránkách O.S. Svobodná volba. A nutno přiznat, že se našly i podnětné argumenty - což je dle mého názoru i smyslem diskuzí.
Jenže toto začalo hlavním pachatelům dobra vadit. Přestože mají čtyřnásobek příznivců, debaty jim stagnovaly. Zato na stránkách odpůrců zakazovačů to vřelo. I vydal Martin Freedom Svoboda (patologický hráč a lhář) příkaz k ignoraci těchto stránek. Ale neuvědomil si, že náhlé odmlčení se aktivistů bylo nápadné a vedlo k vyslání "fejkového" profilu na výzvědy. Toto byl výsledek:


Jistý "David Soukup" se tvářil coby zapálený aktivista a trollil na stránkách Svobodné volby...a čekal, co se bude dít. Po pár dnech mu do chatu přišla zpráva tohoto znění(přesná citace včetně pravopisných chyb):


"Ahoj, chtěl bych Tě ze svý pozice poprosit, aby ses s těma šaškama na Svobodný volbě nebavil, asi před týdnem jsme se domluvili napříč naší organizací, že je budeme ignorovat. Jediné, čím to na těch jejich trapných stránkách žilo, byly komentáře našich lidí, oni pak mají pocit že někoho zajímají a že někomu vadí že ty stránky mají. Nevadí, nikdo to nezná a jsou ubozí

Díky za respektování, Martin Svoboda, předseda Občané proti hazardu, o.s."

Pravda - stránky zaměstnanců heren nikoho nezajímají, ale aktivisté přesně vědí kdo a co jim píše! A kdyby aktivisté byli přístupni dialogu, podobné stránky by nejspíš ani nikdy nevznikly.

Koho by ovšem zajímat měly, jsou zodpovědní politici. Hrací automaty v legálních podnicích skutečně nejsou samoobslužné. A kamenné herny zaměstnávají zcela určitě víc lidí než internetová kasína.

Autor: Jarmila Novotná | neděle 17.8.2014 22:10 | karma článku: 11.79 | přečteno: 608x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.15 | Přečteno: 561 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 300 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 526 | Diskuse
Počet článků 24 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 651
Jarmila Novotná

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...