Elektronická ruleta - Mýty a skutečnost

3. 09. 2013 19:10:33
Kdo jste četli Saturnina, určitě si dobře vzpomínáte na kapitolu, ve které si dědeček se zmíněným sluhou otevře KANCELÁŘ UVÁDĚNÍ ROMÁNOVÝCH PŘÍBĚHŮ NA PRAVOU MÍRU. Mám vtíravý pocit, že současná propaganda aktivistů proti "hazardu" si přímo říká o otevření podobné kanceláře. Z médií se na nezaujatou veřejnost hrne stále větší záplava nesmyslných informací a výmyslů, která má v občanech vzbudit dojem, že hlavním původcem všeho zla v této zemi jsou herny. Příběh v magazínu MF DNES na str.26, PŘÍBĚH GAMBLERA: BOJ O ŽIVOT, je jen jedním z řady zavádějících článků poslední doby. Svou stupiditou ostatní však výrazně převyšuje. Přestože sama pracuji v hernách již mnoho let, požádala jsem o názor odborníka na hrací přístroje - Mgr.Jana Amose Kottase.
Co si myslíš o výroku: "Skoro pokaždé jsem vyhrál, ale to tak na začátku bývá vždycky."?

Hlupákovi, který tohle napsal, mohu pouze vysvětlit, že pojem na začátku platí pouze tehdy, když se některý z typů hracího stroje uvádí do provozu. Během několika her a vložení či vyplacení peněz si program „uzákoní“ herní křivky. Kterou začne – jestli vysokou vyplácecí pro hráče nebo nízkou inkasováním peněz - neví nikdo. Ani majitel herny, ani servisní technik. Styl by se snad mohl vytipovat nahlédnutím do počitadel – odečíst od vložených peněz ty vyplacené a spočítat procento výhernosti, které musí být pro hráče v rozmezí cca 68 – 92 %. Opakuji ale ještě jednou – tohle platí při spuštění nového stroje a po vhození alespoň cca 20 000 Kč. Pokud stroj je v provozu půl roku a projde jím větší suma peněz, dokáže s nějakým ovlivněním něco udělat pouze Všemohoucí. Jinak nikdo! Program má svou erudici a řídí si jí generováním náhodných čísel a kombinací. Pokud si některý z hráčských slabochů myslí, že při vstupu do herny se krupiérka nebo herní automat „shlédne v jeho novém obličeji“ a ihned se rozhodne, že mu poskytne na začátku hraní jakousi výherní provizi, tak ať na to zapomene a na žvásty Martina Svobody rovněž.

Lze tedy na ruletě vyhrávat?

Samozřejmě si dnes pisatel s odstupem času myslí, že vyhrával pouze z výše uvedených pohnutek. Nepřipustí si (ani se mu nedivím, protože nemá na tuto problematiku patřičné vzdělání, jestli vůbec nějaké má), že jeho největší chybou bylo a je být přesvědčen o vrácení prohraných peněz zpět. Pan hráč Svoboda – kdyby ve škole dával pozor a myslel trochu technicky a matematicky - tak třeba na ruletě při hraní černá – červená nemůže hráč nikdy prohrát! Stačí sázet jednu barvu na výhru s klasifikací dvojnásobku nebo trojnásobku vsazené sumy tak, že po prohrané barvě opět sází ale dvojnásobně nebo trojnásobně na stejnou barvu. Vsazené částky sice rostou geometrickou řadou, ale pokud alespoň jednou volená barva padne, a jednou padnout musí - je výše výhry větší, než vsazený součet předcházejících částek. Když padne víckrát – tak není co řešit. Říká se tomu „předstihová hra“. Takhle hrají profíci a na hru si sebou donesou dostatek finančních prostředků. Stačí si sestavit tabulku – obyčejný matematický model...Takovou obyčejnou hříčku asi M.S. nikdy nepochopil.

S výrokem: "Myslím, že vaše výhry jsou řízené. Potřebují vás dostat. Tak jako dostali mě.", tedy asi souhlasit nebudeš...

Už jsem vysvětlil na počátku. Věta „myslím, že vaše výhry jsou řízené“ je největší nesmysl šířený slabochy propadlými tzv. hazardu a okopírovaný ze špatných amerických filmů s magnety pod rulettou, nakláněním stolu, frekvenčními indukovanými šoky zmítanou kuličkou a podobně. Nic takového v běžné herně neexistuje! Technicky je to nepředstavitelné – snad pouze v narušené fantazii Svobody.

Nedal bych však ruku do ohně za kasina, kdy některé hry se dějí v přítomnosti krupiéra nebo nějaké obsluhy, ale s tím nemám žádné zkušenosti. Klasické herny v tomto směru jsou čisté a prohrát v nich se dá pouze vlastní hloupostí. MS mne dostal s tím číslem 22. Ten člověk je zralý na Kroměříž nebo Bohnice.

Na závěr bych se ráda zeptala - jaký je skutečný důvod tak rozsáhlé kampaně proti hernám?

Tito "aktivisté" se rojí z řad veřejně neznámých či jinak neúspěšných individuí, kteří začenichali a zjistili, že mediální lobby, dychtící po vysoké prodejnosti svých periodik nebo sledovanosti rozhlasových a TV pořadů uměle vytvořily z herního podnikání, nesprávně označovaného "hazard", silně negativně nastavený postoj veřejnosti. Média v tomto dělají medvědí službu a divím se, že ještě nebyla podána trestní oznámení na instituce nebo jednotlivce za šíření poplašných zpráv a rozdmýchávání hysterie nenávisti proti skupině podnikatelů a obyvatel. A tak se "aktivisté" vrhli tzv. bojem proti hazardu k žebříku společenského šplhu a snaží se vystoupat co nejvýše - viz Matěj Hollan tlačící se do komunální politiky nebo starosta Bystřice nad Pernštejnem Josef Novotný - dnes už zasedající v Senátu. Výjimku tvoří Martin Svoboda, slabovolní tvor, který ze sebe dělá oběť a tak veřejně umocňuje ještě více svou hloupost. Bohužel k negativnímu obrazu přispěly i některé neukázněné herní provozovny porušující zákony, tolerující ve svých prostorách pobyt těch, kteří tam nemají co dělat, a kteří se pak stávají terčem novinářských pisálků s honbou za senzacemi. Ale tak se to v široké paletě podnikání v naši zemi stává i u jiných profesí a drobného podnikání, avšak jejich případné přestupky nejsou pro média tak atraktivní.

Autor: Jarmila Novotná | úterý 3.9.2013 19:10 | karma článku: 10.28 | přečteno: 2024x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 22.19 | Přečteno: 324 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 288 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 505 | Diskuse
Počet článků 24 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 651
Jarmila Novotná

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...